Avokádo * - Zdrava vyziva

ZDRAVÁ VÝŽIVA
podle knih Dr. Normana W. Walkera, D.Sc. 1886 - 1985
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Avokádo *

Ovoce

Avokádo také známé pod názvem hruška aligátorů, obsahuje  asi 70% vody. Je naším nejcennějším pramenem organického tuku, který tvoří 20%. Je bohaté na minerálie a má se jíst zralé, kdy má konzistenci polotuhého másla, pak je chutné a může se i místo másla použít.

Avokádo je neobyčejná potravina a měla by se jíst vždycky, když je k dostání. Do salátů se dá příčně nebo podélně nakrájet buď jako podstatná část salátu, nebo jako dekorace. Může se z něho i ušlehat krém a okořeněný cibulí, česnekem nebo citrónovou šťávou použít do každého ovocného nebo zeleninového salátu.

Plod je zralý, když se do něho lehkým tlakem prstu dá vytlačit dolíček.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky