Znojemský guláš - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Znojemský guláš

Maso hovězí

4 kousky masa, přelité červenohnědou, tukem lesklou omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté, přiměřeně měkké. Na povrchu masa jsou na nudličky nakrájené. kyselé okurky. Omáčka má chuť po použitých surovinách, je výrazně kořeněná a hustší.

10 porcí
Hmotnosti v gramech.


Hovězí kližka (maso přední b. k. nebo ořez) 1000, Sádlo škvařené 150, Cibule 250, Paprika mletá 20, Sůl 30, Pepř mletý 1, Kmín 2, Voda pitná 1200, Mouka hladká 100, Okurky kyselé bez nálevu 150.


Opláchnuté maso nakrájíme na kostky průměrně po 25 g (4 ks na porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmažíme ji na tuku do růžova, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme je, opepříme a okmínujeme. Po krátkém podušení podlijeme maso trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka.

Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou, rozmícháme a vaříme za občasného promícháni, až maso změkne.

Měkké maso přendáme do jiného kastrolu a omáčku na ně přecedíme přes hustý cedník (špičák).

Nakonec maso s omáčkou zvolna povaříme na okraji sporáku, až tuk vystoupl na povrch.

Při expedici vkládáme na každou porci okurku nakrájenou na nudličky.

Vhodné přílohy: Vařené brambory, houskové knedlíky, těstoviny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky