Vepřové žebírko na kmíně - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřové žebírko na kmíně

Maso vepřové

1 porce dušeného vepřového žebírka, porce je přelitá nahnědlou, tukem lesklou šťávou. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Šťáva má masitou vůni a chuť a je hustší.

10 porcí
Hmotnosti v gramech.


Vepřová pečeně s k. 1000, Sůl 30, Kmín 2, Cibule 150, Sádlo škvařené 120, Voda pitná 1000, Mouka hladká 50.


Z vepřové pečeně odsekneme částečně obratlové kosti, maso opláchneme ve vlažné vodě a nasekáme žebírka o hmotnosti 90 g.

Žebírka lehce naklepeme paličkou, na okraji je několikrát nařízneme, osolíme a posypeme kmínem.

Cibuli oloupeme, drobně nakrájíme a osmažíme na sádle do růžova. Do základu přidáme žebírka, opečeme je, mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a zvolna dusíme do měkka. (Během dušení žebírka obracíme a podle potřeby doléváme teplou vodu.).

Měkká žebírka vyjmeme do kastrolu. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a dobře provaříme.

Provařenou šťávu dosolíme, přecedíme přes hustý cedník zpět na vepřová žebírka a společné krátce podusíme.


Vhodné přílohy:

Vařené brambory, houskové knedlíky, zeleninové saláty.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky