Bramborový guláš - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bramborový guláš

Zelenina

Porce bramborového guláše, mírně zahuštěného zásmažkou. Guláš má načervenalou barvu po paprice, vůni a chuť z brambor, použitého koření a česneku.

10 porcí, porce 300 g
Hrubá hmotnost v gramech.


Cibule 300, sádlo škvařené 120, Kmín 1, paprika mletá 15, vývar 1100, brambory 2920, sůl 30. pepř mletý 1, mouka hladká 100, česnek 30.


Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme dorůžova na polovině dávky tuku, přidáme kmín, papriku, zapěníme a zalijeme vývarem.

Oškrábané brambory rozkrájíme na větší kostky, vložíme je do připraveného základu, osolíme, opepříme a zvolna dusíme pod poklicí do poloměkka.

Guláš zahustíme světlou zásmažkou, připravenou ze zbylého tuku a prosáté hladké mouky, rozmícháme a za občasného promíchání vaříme do měkka. Podle potřeby guláš rozředíme vývarem, dosolíme, a nakonec dochutíme utřeným česnekem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky