Salát vajíčkový jarní - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Salát vajíčkový jarní

Saláty

143 g dušená šunka, 90 g paprika kapie, 180 g okurky sterilované, 43 g mrkev, 200 g majonéza, 50 g hrášek, 300 g vejce, 10 g hořčice, 10 g cukr, 1 g pepř, 10 g sůl.


Šunku, kapie, okurky a uvařenou mrkev nakrájíme na stejnoměrné nudličky nebo kostičky. Směs promícháme lehce s majonézou, přidáme hrášek a vejce nakrájená na kousky. Vajíčkový salát ochutíme domácí hořčicí, cukrem a pepřem a podle chuti opatrně přisolíme.

Užiteční rady pro vajíčkový salát s majonézou:

Aby brambory nezkašovatěly, je třeba uvařit je den předem.

Cibuli je dobré nejdříve nakrájet, pak dát do sítka a prolít vřelou vodu. Nebude tolik štiplavá a v salátu nezhořkne.

Když s vajíčkovým salátem nepočítám na chlebíčky, rozkrájím někdy vejce na půlky a pak na proužky. Někdo má rád, když je v salátu „do čeho kousnout“.

Do vajíčkového salátu patří domácí majonéza (nemusí být).



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky