Bramborák - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Bramborák

Zelenina

Porce bramboráku pečeného dozlatova na sádle. Čerstvý bramborák má typickou vůni a chuť, je kořeněný a mírně křupavý.

10 porcí
Hrubá hmotnost v gramech.


Brambory 1400, Mouka hladká 200, Mléko konzumní 100, Vejce 1 kus 40, Česnek 10, Sůl 10, Majoránka 0,5, Pepř mletý 0,5, Sádlo škvařené 200.


Oškrabané, opláchnuté brambory jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu odcedíme.

Do brambor přidáme mléko, prosátou hladkou mouku, vejce, utřený česnek, sůl, rozdrcenou majoránku a mletý pepř. Těsto dobře rozmícháme.

Těsto nalijeme na rozehřátou pánev se sádlem, rozetřeme a bramborák pečeme po obou stranách dozlatova. Bramborák musí být po upečení mírně křupavý, proto jej podáváme ihned po úpravě. (Delším udržováním na teple ztrácí křehkost.)



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky