Hovězí guláš - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hovězí guláš

Maso hovězí

4 kousky masa, přelité červenohnědou, tukem lesklou omáčkou. Maso má typickou vůni a chuť, je sťavnate, přiměřeně měkké. Omáčka má výraznou, kořeněnou vůni a chuť po použitých surovinách, je hustší.

10 porcí
Hrubá hmotnost v gramech


Hovězí kližka (maso přední b. k.) 1000, Sádlo škvařené 120, Cibule 400, Paprika mletá 30, Sůl 30, Pepř mletý 1, Rajčatový protlak 20, Kmín 2, Voda pitná 1200, Mouka hladká 100, Česnek 10, Majoránka 1.


Opláchnuté maso nakrájíme na kostky průměrně po 25 g (4 ks na porci). Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na tuku do růžova, přidáme mletou papriku, zpěníme ji, do základu vložíme maso, osolíme je a za stálého mícháni osmahneme. Pak přidáme k masu rajčatový protlak, pepř, kmín, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklici.

Pod masem ještě zatuhlým vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou. Pak přidáme utřený česnek a majoránku a maso zvolna vaříme za stálého máchání do změknutí.

Měkké maso vyjmeme do čistého kastrolu a omáčku na ně přecedíme přes hustý cedník (špičák). Guláš krátce povaříme, až tuk vystoupí na povrch.



Vhodné přílohy: Houskové knedlíky špekové knedlíky, vařené brambory, těstoviny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky