Salát vajíčkový - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Salát vajíčkový

Saláty

9 kusů vejce, 160 g majonéza, 175 g brambory vařené, 162 g okurky sterilované, 68 g cibule, 40 g hořčice, 15 g ocet, sůl.


Natvrdo vařená oloupaná vejce a okurky nakrájíme na drobnější kostky a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Oloupané brambory nakrájíme na velmi drobné kostičky. Majonézu rozmícháme s domácí hořčicí a octem, přilijeme ke směsi, podle chuti osolíme a zlehka promícháme.

Užiteční rady pro vajíčkový salát s majonézou:

Aby brambory nezkašovatěly, je třeba uvařit je den předem.

Cibuli je dobré nejdřív nakrájet, pak dát do sítka a prolít vřelou vodu. Nebude tolik štiplavá a v salátu nezhořkne.

Když s vajíčkovým salátem nepočítám na chlebíčky, rozkrájím někdy vejce na půlky a pak na proužky. Někdo má rád, když je v salátu „do čeho kousnout“.

Do vajíčkového salátu patří domácí majonéza (nemusí však být).



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky