Vepřový vrabec - CSN menu

Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vepřový vrabec

Maso vepřové

1 porce vepřového pečeného masa, podlitá tukem lesklou šťávou. Maso je šťavnaté, dozlatova upečené a přiměřeně měkké. Šťáva je řidší, má vůni a chuť po mase a použitých surovinách, je mírně načervenalá.

10 porcí
Hrubá hmotnost v gramech.


Vepřová plec kuchyňská úprava 1500, Sůl 30, Pepř mletý 1, Sádlo škvařené 100, Cibule 200, Rajčatový protlak 50, Kmín 2, Česnek 30, Voda pitná 300, Mouka hladká 20.


Z opláchnuté plece nakrájíme přes vlákno porce (vrabce) o hmotnosti 150 g. Maso osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle po všech stranách a vyjmeme.

V tuku od masa osmahneme do zlatova cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme rajčatový protlak, kmín, nastrouhaný česnek a mírně podlijeme vodou.

Do základu vložíme opečené maso, dáme je do trouby a pečeme do měkka. (Během pečení maso obracíme, podléváme šťávou a podle potřeby podléváme teplou vodou.).

Měkké maso ze šťávy vyjmeme. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme a po důkladném provaření procedíme přes hustý cedník zpět na maso.


Vhodné přílohy: Houskové nebo bramborové knedlíky, zelí, špenát.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky