Zelné závitky plněné - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Zelné závitky plněné

Zeleninové

Plněné zelné závitky

100 g zelí, 10 g másla, 10 g slaniny, 5 g hladké mouky.

Nádivka:

50 g hovězího masa, 50 g vepřového masa, 20 g žemle, 15 g cibule, květ, sůl.


Zelné listy opláchneme a spaříme. Okapané listy rozprostřeme, žebra paličkou naklepeme, na každý list dáme nádivku, svineme a převážeme nití. Dáme na rozpuštěné máslo se slaninou a dusíme v troubě asi 20 minut. Pak závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme. Do hotové omáčky vložíme závitky a necháme prohřát.

Na nádivku umeleme maso a smícháme je s navlhčenou žemlí, drobně pokrájenou cibulí, květem a solí.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky