Zeleninový sek. řízek - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Zeleninový sek. řízek

Zeleninové

Zeleninový sekaný řízek

250 g míchané zeleniny (mrkev, květák, kapusta, brukev), 1 vejce, 20 g tuku, 20 g hladké mouky, 125 g mléka, sůl.

Na obalení:

1/2 vejce, 1/16 l mléka, 20 g hladké mouky, 40 g strouhané housky.

Na smažení: 100 g tuku


Zeleninu uvařime v osolené vodě, necháme prochladnout a drobně usekáme . Z tuku a mouky uděláme světlou jíšku, zalijme ji studeným mlékem a rozmícháme na hustou, hladkkou kaši. Do kaše přidáme usekanou zeleninu, vejce. sůl. Vše dobře promícháme a tvoříme placičky, které obalíme v mouce, ve vajíčku rozšlehaném v mléce a ve strouhané housce. Řízky smažíme v rozpáleném tuku po každé straně asi 3 minuty.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky