Zelenina dušená - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Zelenina dušená

Zeleninové

Dušená míchaná zelenina

1 mrkev, 1 brukev, 3 póry, 1/2 celeru, 1/4 kapusty, kousek květáku, 50 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl.


Zeleninu očistíme a nakrájíme na stejné plátky nebo kostičky a dáme na máslo postupně dusit. Napřed mrkev, celer, brukev, pak přidáme pór, nakonec květák a kapustu. Měkkou zeleninu zahustíme bešamelem, připraveným ze světlé jíšky zalité mlékem. Hotovou zeleninu podle chutí osolíme, popř. trochu osladíme. Podáváme s rýží, s brambory nebo se slanými tyčinkami. V zimě, kdy je nedostatek čerstvé zeleniny, můžeme koupit dvě krabičky zmrazené polévkové zeleninové směsi a rychle ji na tuku podusit a podávat.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky