Závin s bramb. nád. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Závin s bramb. nád.

Zeleninové

Závin s bramborovou nádivkou

250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 70 g tuku, 4 lžíce mléka, 1 vejce, 1 vejce na potření. ·.

Nádivka:

240 g brambor, 2 žloutky, 80 g cukru, citrónová kůra, 2 bílky.



Mouku prosijeme s práškem do pečiva na vál, usekáme do ní tuk, přidáme v mléce rozkvedlané vejce a zpracujeme v těsto. Vyválíme plát a potřeme jej nádivkou. Závin sbalíme, potřeme vejcem a upečeme . Ze závinu je asi 12 řezů.

Nádivka:

Vařené brambory ustrouháme, utřeme se žloutky a cukrem, přidáme citrónovou kůru a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky