Vdolečky vysmažov. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Vdolečky vysmažov.

Moučníky

Vysmažované vdolečky

250 g polohrubé mouky, 20 g cukru, 20 g tuku, 1 vejce, 10 g droždí, sůl, 1/4 l mléka, 100 g tuku na srna.žení, 50 g povidel na potření, 100 g tvarohu na sypání.


Kvasnice rozetřeme s cukrem, s lžicí mouky a se třemi lžicemi mléka. Kvásek necháme kynout na teplém místě asi pět minut. Mouku prosijeme do misky, přidáme sůl, rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek, vejce rozmíchané v mléce a vlahým mlékem zaděláme tužší těsto. Dobře vypracované těsto necháme na vlahém místě kynout. Z vykynutého tvoříme na vále vdolečky a opět dáme kynout. Smažíme je po obou stranách v rozpáleném tuku na mírnějším ohni, aby se dobře propekly. Usmažené vdolečky potíráme nejlépe švestkovými povidly a sypeme strouhaným tvarohem. Z množství je asi 15 vdolečků.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky