Telecí míšenina na last. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí míšenina na last.

Maso

Míšenina na lasturách

100 g telecího masa, 15 g másla, 1/2 malé cibule, 1 lžíce hladké mouky, 100 g mozku, sůl, citrónová šťáva a kůra, 1 vejce, 1 lžíce strouhanky, 30 g strouhaného sýra.


Telecí maso opláchneme, nakrájíme na kousky a dáme na chvíli dusit na máslo s osmaženou cibulí. Pak je zaprášíme moukou, necháme osmahnout, podlijeme trochou vody a povaříme. Maso usekáme na drobno a přidáme zpět do husté bílé omáčky. Mozek spaříme, odblaníme, podusíme na kousku tuku a přidáme k sekanému telecímu masu. Osolíme, ochutíme trochou citrónové šťávy a kůry a směs zahustíme vejcem a lžící strouhanky. Lastury nebo ohnivzdorné misky vymažeme čerstvým tukem, vysypeme strouhankou a naplníme míšeninou. Na povrchu trochu posypeme strouhaným sýrem (nemusí být) a na každou dáme malý kousek čerstvého másla. Zapékáme v troubě asi 20 minut. Podáváme s brambory nebo s krajíčkem chleba. Na míšeninu můžeme využít jakéhokoliv zbytku pečeného nebo vařeného masa, také drůbků ze slepice nebo kachny.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky