Telecí krokety - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí krokety

Maso

Krokety z telecího masa

150 g telecího masa, sůl, 20 g hladké mouky, 20 g másla, 1 dl mléka, 10 g cibule, 2 vejce, květ, 50 g strouhanky, tuk na smažení.


Telecí maso uvaříme v osolené vodě. Z části mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji polovinou mléka a trochou vývaru z masa a rozvaříme na hustý, hladký bešamel. Vařené maso dáme prochladnout, pokrájíme na drobné kostičky, smícháme s omáčkou, ustrouhanou cibulí, s vejcem, se solí a s květem. Tvoříme krokety, které obalujeme v mouce, ve vejci rozšlehaném v mléce, ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku po každé straně asi tři minuty. Podáváme s brambory, bramborovou kaší, zeleninou a saláty.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky