Telecí hrudí s nádivkou - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Telecí hrudí s nádivkou

Maso

Telecí hrudí s nádivkou (4- 5 porcí)

500 g telecího hrudí, sůl, 60 g másla, 10 g hladké mouky.

Nádivka:
120 g žemlí, 1 vejce, 5 dl mléka, 25 g másla, sůl, květ, petrželka.


Z telecího hrudí odstraníme žeberní kosti a maso opláchneme. Prořízneme v něm kapsu, osolíme, kapsu naplníme nádivkou, sešijeme, maso opečeme na másle, pak podlijeme vodou a za častého polévání šťávou pečeme do měkka. Měkké maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a lehce ji osmahneme. Podlijeme vodou nebo vývarem z kostí, dosolíme, povaříme a procedíme.

Nádivka:
Žemle nakrájíme na kostičky, zalijeme vejcem rozkvedlaným v mléce a rozpuštěným máslem. Když se tekutina vsákla, nádivku osolíme, okořeníme květem a sekanou petrželkou a dobře promícháme.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky