Slepice zadělávaná - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Slepice zadělávaná

Maso

Zadělávaná slepice

300 g slepice nebo kuřete, sůl, 60 g kořenové zeleniny, 20 g cibule, 50 g másla, 20 g hladké mouky, 1 dl mléka, 1 žloutek, květ.


Dvě porce masa z očištěné slepice opláchneme a dáme vařít do osolené vody se zeleninou a cibulí. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji vývarem ze slepice a částí mléka a 20 minut povaříme. Pak přidáme zbývající mléko, rozmícháme se žloutkem, prohřejeme v omáčce, ale již nevaříme. Do omáčky vložíme uvařenou slepici a ochutíme solí a květem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky