Polévkové játr. kned. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévkové játr. kned.

Polévky

Játrové knedlíčky do hovězí polévky

20 g másla, 1/2 vejce, 80 g jater, sůl, špetka pepře, asi 80 g strouhanky.


Játra odblaníme a nožem jemně naškrábeme nebo umeleme na masovém strojku. Hodí se nejen telecí, vepřová a hovězí játra, ale i drůbeží. Pak utřeme v misce máslo se solí a vejcem, přidáme játra, osolíme, případně opepříme a vmícháme strouhanku. Rukou namáčenou ve studené vodě děláme malé knedlíčky. Vhazujeme je do vařící hovězí polévky a vaříme asi 10 minut. Místo knedlíčků můžeme lžící vykrajovat nočky nebo připravené těsto protlačovat do polévky hrubším sítem. Tak dostaneme játrovou rýži.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky