Polévka rybí - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka rybí

Polévky

Rybí polévka lisovaná

6 dl vody, 1 rybí hlava, 100 g rybích vnitřností, 40 g zeleniny, 30 g másla, 20 g hladké mouky, 1 žloutek, sůl, květ, petrželka.


Rybí hlavu zbavíme žaber a uvaříme zároveň s vnitřnostmi v osolené vodě do měkka. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme procezeným rybím vývarem. Jíšku povaříme asi 10 minut, pak přidáme jemně pokrájenou zeleninu usmaženou na zbývajícím tuku a znovu povaříme asi 10 minut. Z uvařené hlavy obereme maso a zároveň s vnitřnostmi prolisujeme do polévky. Hotovou polévku okořeníme usekanou petrželkou a zlepšíme žloutkem, rozmichaným v části prochladné polévky. Polévku můžeme připravit i z rybího filé.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky