Polévka játrová - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka játrová

Polévky

Játrová polévka

6 dl vody, 40 g hovězích jater, 30 g másla, 40 g polévkové zeleniny, 15 g hladké mouky, sůl.


Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Na polovině másla podusíme nakrájenou zeleninu a játra. Během dušení přidáme trochu vody, aby se játra nepřipálila. Potom šťávu scedíme a játra umeleme nebo umixujeme. Ze zbývajícího másla a mouky usmažíme světlou jíšku, rozvaříme ji šťávou z jater a vodou, přidáme umletá játra se zeleninou a polévku osolíme. Jíšku je třeba v polévce povařit nejméně 20 minut.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky