Polévka drožďová - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka drožďová

Polévky

Drožďová polévka s kapáním

6 dl vody, 60 g kořenové zeleniny, 20 g másla, 20 g droždí, 20 g cibule, sůl, petrželka.


Kapání: 1/2 vejce, 1 lžíce mléka, 20 g hrubé mouky, sůl.


Na polovině másla podusíme jemně pokrájenou zeleninu, zalijeme ji vodou, osolíme a povaříme. Na zbytku másla lehce zpěníme cibuli, přidáme rozdrobené droždí, opražíme, podlijeme vývarem ze zeleniny, povaříme a přidáme k ostatnímu vývaru. V šálku rozšleháme vejce, mléko, sůl a mouku. Do vařící polévky lijeme přes vidličku kapání a čtyři minuty povaříme.






Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky