Polévka bujón hov. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka bujón hov.

Polévky

Vývar z hovězího masa (bujón)

6 dl vody, 250 g předního hovězího masa s kostí, sůl, 40 g kořenové zelenirry.


Maso nakrájlme na menší kousky, ko t přesekneme, dáme do studené vody a rychle uvedeme do varu. Jakmile se utvoří pěna, oheň zmlrníme a polévku zvolna vaříme 2- 3 hodiny. Pěnu nesbíráme, jsou to sražené bílkoviny. Během vařeni doléváme vyvařenou vodu novou vařící, čímž vývar čistíme. Polévku procedime a necháme ustát. Mastný povrch naběračkou sebereme, také usazeninu u dna necháme při cezeni v hrnci. Čistý vývar podáváme dětem, které mají po nemoci zesilit. Nedáváme žádnou zavářku, bujón podáváme v šálku, do kterého jsme rozklepli čerstvý žloutek a na něj teprve nalili vařicí polévku.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky