Polévka bílá z tele. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Polévka bílá z tele.

Polévky

Bílá polévka z telecího masa (ragú)

6 dl vývaru z kosti, 50 g telecího masa, 20 g másla, 1 lžíce mléka, 30 g květáku, 10 g zeleného hrášku, 25 g hladké mouky, sůl.

Houskové knedlíčky:
10 g žemle, 10 g strouhanky, 1/4 vejce, 1 lžíce mléka, 2 g másla, sůl, petrželka.


Maso uvaříme asi ve čtvrt litru vody do měkka. Ze dvou třetin másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji vývarem z kostí nebo z masa a trochou mléka. Do vařící polévky dáme na růžičky rozebraný opraný květák, sůl a vaříme pět minut. Pak přidáme zelený hrášek, usekané vařené maso, zavaříme houskové knedlíčky a vaříme pět minut. Před podáváním přidáme do polévky zbývající čerstvé máslo.

Houskové knedlíčky:
Žemli nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Po nabobtnání žemli rozmačkáme, přidáme vejce, sůl, petrželku, máslo a těsto zahustíme strouhankou. Zpracujeme v těsto, ze kterého tvoříme knedlíčky. Vaříme je tři až pět minut.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky