Ovoce v krému - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Ovoce v krému

Moučníky

Ovoce v krému

Připravíme si vanilkový krém:

1/4 l mléka, 30 g cukru, 20 g puddingového prášku nebo škrobové moučky, 1 žloutek, 1 lžíce másla, 1 vanilkový cukr.


Vanilkový krém připravujeme takto:

Mléko s cukrem a vanilkovým cukrem, máslem a žloutkem rozmícháme a postavíme na oheň; když se začíná vařit, vlijeme v troše mléka rozpuštěnou škrobovou mouku a za stálého míchání necháme přejít var.


Čerstvé ovoce, jako jablka, pomeranče, banány, jahody, meruňky, očistíme, oloupeme, vykrájíme nejedlé části a nakrájíme na plátky, nebo menší ovoce necháme vcelku. Srovnáme do misek a zalijeme hustým vanilkovým krémem. V zimě, kdy není čerstvé ovoce, použijeme ovoce mraženého nebo odkapaného ovoce kompotového.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky