Omáčka rajská - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka rajská

Omáčky

Rajčatová omáčka

10 g másla, 20 g mouky, 125 ml masového vývaru, 2 větší rajčata nebo rajčatový protlak, sůl, 2 kostky cukru nebo lžičky medu.


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vývarem, přidáme rozkrájená rajčata a nejméně 20 minut povaříme. Omáčku prolisujeme sítem, podle chuti osolíme a přisladíme. Je-li příliš hustá, přidáme ještě trochu vody. Můžeme přidat i kysané mléko nebo smetanu. Omáčku podáváme s jemným houskovým knedlíkem, bramborovými šiškami, s vařenými těstovinami apod.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky