Omáčka pažitková - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka pažitková

Omáčky

Pažitková omáčka

4 lžíce smetany nebo mléka, 15 g mouky, 2 dl mléka, sůl, 10 g pažitky, 5 g másla.


Ve čtyřech lžících smetany nebo mléka rozkvedláme mouku, vlijeme do ostatního vařícího mléka a necháme povařit na mírném ohni. Hotovou omáčku osolíme, přidáme do ní jemně usekanou pažitku a čerstvé máslo. Nakonec můžeme vmíchat 1/2 žloutku. Omáčku lze podávat bez masa s houskovým knedlíkem nebo s novými bramborami. Do hotové omáčky můžeme přidat též vejce uvařená nahniličko nebo ztracená.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky