Omáčka bešamelová - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Omáčka bešamelová

Omáčky

Bešamelová omáčka základní

20 g másla, 20 g hladké mouky, 1/4 l mléka nebo sladké smetany, sůl.


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studeným mlékem, dobře rozšleháme a pomalu vaříme asi 20 minut. Podle chuti přisolíme. Tato omáčka je základem mnoha speciálních omáček.


- Utřeme-li se žloutkem lžíci strouhaného sýra a pomalu zašleháme do základní bešamelové omáčky, získáme omáčku sýrovou.

- Do omáčky můžeme přidat jemně nastrouhaný křen, jindy sekaný kopr, pažitku apod.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky