Mrkev dušená - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Mrkev dušená

Zeleninové

Dušená mrkev

250 g mrkve, 40 g másla, 1 kostka cukru, 20 g mouky, trochu mléka, citrónová šťáva, sůl.


Mladou mrkev omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na nudličky a dáme na máslo dusit. Při dušení přidáme kostku cukru a mírně osolíme. Když je mrkev měkká, zahustíme ji moukou rozkvedlanou v troše mléka a nechám chvíli povařit. Nakonec ochutíme ještě citrónovou šťávou. Mrkev nesmí být kašovitá, kousky musí být pěkně pevné, nemazlavé. Mrkev můžeme míchat s brukví, jindy s hráškem apod.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky