Mozeček zapečený - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Mozeček zapečený

Maso

Zapečený mozeček

100 g mozečku, 20 g kořenové zeleniny, sůl, 20 g másla, 10 g cibule, 15 g hladké mouky, 1/16 l mléka, 1 vejce, petrželka, 20 g sýra, 10 g másla.


Odblaněný mozeček zalijeme horkou vodou, přidáme očištěnou, pokrájenou zeleninu, sůl a vaříme deset minut. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou rozvaříme s mlékem. Hustý krém necháme prochladnout a pak do něho zamícháme žloutek, usekanou petrželku, pokrájený mozeček a tuhý sníh z bílků. Směs naplníme do vymazané, strouhankou vysypané misky nebo do lastur k posypeme strouhaným sýrem, zakapeme máslem a zapékáme asi 20 minut. Podáváme e žemlí a hlávkovým salátem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky