Kynuté knedl. se šv. om. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kynuté knedl. se šv. om.

Ovocné

Kynuté knedlíky se švestkovou omáčkou

160 g hrubé mouky, sůl, 2 g droždi, 8 cl mléka, 1 vejce.

Omáčka:

120 g povidel, 1/16 l vody, 1/2 ltičky škrobové moučky, 50 g cukru, skořice.


Do misky prosijeme mouku, sůl, přidáme droždí, mléko, vejce a vypracujeme tuhé těsto. Zaprášíme je moukou a necháme asi půl hodiny kynout. Pak z něho utvoříme váleček, který nakrájíme na díly. Každý díl zakulatíme do tvaru knedlíku dáme na vál přikryjeme utěrkou a necháme asi čtvrt hodiny kynout. Knedlíky zavaříme do osolené vařící vody a pod poklicí je vaříme asi pět minut. Pak je obrátíme a bez poklice dovaříme tři minuty. Knedlíky poléváme švestkovou omáčkou.

Švestková omáčka:

Na povidla nalijeme vodu a rozvaříme je. V trošce studené vody rozmícháme škrobovou moučku a přidáme ji do rozvařených povidel zároveň s cukrem a se skořicí. Necháme přejít var a odtáhneme z plamene.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky