Květák zapečený - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Květák zapečený

Zeleninové

Zapečený květák

300 g květáku, 20 g másla, 15 g hladké mouky, 1/16 l mléka, 1 vejce, 50 g sýra, na misku 10 g tuku a 10 g strouhanky.


Uvařený květák rozebereme na růžičky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, do které zvolna přiléváme za stálého míchání mléko, až vznikne hustá kaše. Do prochladlé kaše přidáme 1 žloutek, strouhaný sýr a z bílku tuhý sníh. Rozebraný květák promícháme s připravenou směsí a dáme do vymazané, strouhankou vysypané zapékací misky a zvolna pečeme asi 25 minut.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky