Knedlíky švestkové - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Knedlíky švestkové

Zeleninové

Švestkové knedlíky

1/4 l mléka, 20 g tuku, 150 g hrubé mouky, 1 žloutek, sůl, švestky, 30 g tvarohu na strouhání, 20 g cukru, 50 g másla.


Na tvrdší švestky, které se dají dobře balit, se hodí nejlépe těsto pálené. Dá se použít v tenké vrstvě. Mléko svaříme s tukem a přisypeme mouku za stálého míchání, aby se neutvořily žmolky. Z těsta vyválíme hladký knedlík, odstavíme ho a vmícháme do něho opatrně žloutek a špetku soli. Na pomoučeném vále těsto vyválíme, nakrájíme na kousky a balíme do nich vypeckované švestky. Knedlíky vaříme v horké vodě asi pět minut. Dětem je hustě posypeme nastrouhaným tvarohem, méně cukrem a mastíme máslem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky