Knedlík tvaroh. jemný - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Knedlík tvaroh. jemný

Ostatní > Příkrmy

Jemný tvarohový knedlík

40 g másla, 2 vejce, sůl, 250 g tvarohu, 125 g jemné krupice, 4 lžíce mléka, máslo a strouhanka.


Máslo utřeme se žloutky a solí, přidáme jemný sladký tvaroh a v mléce namočenou krupici. Do řídkého těsta nakonec vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto opatrně přendáme do namočeného, vyždímaného ubrousku, zavážeme a vaříme ve vodě asi hodinu. Knedlík pak opatrně sesuneme na prkénko a nití nakrájíme na plátky. Na talíři posypeme každý plátek osmaženou strouhankou a pokapeme máslem. Podáváme se salátem. Děti jedí rády tento knedlík i sladký, posypaný cukrem a pokapaný máslem nebo politý rozvařenými švestkovými povidly.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky