Knedlík hous. jemný - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Knedlík hous. jemný

Ostatní > Příkrmy

Jemný houskový knedlík

130 g hrubé mouky, sůl, 1/8 l mléka, 1 ž/outek, 1 žemle, 20 g másla, 1 bílek.


Mouku prosijeme, osolíme a v mléce rozkvedlaným žloutkem zaděláme těsto. Na vypracované těsto nasypeme na kostičky nakrájenou žemli, polijeme ji prochladlým rozpuštěným máslem a necháme 40 minut odpočívat. Potom vmícháme kostičky žemle do těsta spolu se sněhem z bílku. Namočený, dobře vyždímaný ubrousek položíme do cedníku, nalijeme do něho těsto a zavážeme jednou nad těstem a jednou asi o dva centimetry výše. Knedlík vaříme celkem asi 40 minut, zavěšený na vařečce. Po 15 minutách varu rozvážeme spodní vázání a knedlík dovaříme. Podáváme jej k pečením s přírodní šťávou nebo k dušené zelenině.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky