Játrový pudink - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Játrový pudink

Maso

Játrový pudink

200 g telecích nebo vepřových jater, 30 g másla, 1 vejce, sůl, citrónová kůra, petrželka, asi 2 lžíce strouhanky.


Játra utřeme, umixujeme nebo umeleme na masovém strojku. Máslo utřeme se žloutkem do pěny, přidáme mletá játra, sůl, trochu citrónové kůry a sekané petrželky, strouhanku a nakonec sníh z jednoho nebo dvou bílků. Směs naplníme do vymazané a strouhankou vysypané malé pudinkové formy a vaříme ve vodní lázni asi hodinu. Nemáme-li formu, dáme směs do vymazané zavařovací sklenice, kterou uzavřeme víčkem a gumičkou, a postavíme do kastrolu s horkou vodou. Ve vodní lázni vaříme hodinu. Vyklopený pudink nakrájíme na řezy a podáváme s bramborovou kaší nebo studený mažeme na chleba jako paštiku.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky