Jablka zapeč. v těstě - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Jablka zapeč. v těstě

Ovocné

Jablka zapečená v těstě

150 g hladké mouky, 140 g tuku, špetka soli, 1 lžička octa, 1 žloutek, 4 lžíce vody, 12 malých jablek, 2 lžíce zavařeniny, 1 vejce na potření, vanilkový cukr.


Ótvrtinu mouky zpracujeme s tukem v bochánek a necháme jej ve studenu ztuhnout. Do ostatní mouky přidáme sůl, ocet, žloutek a vodou zaděláme vláčné těsto. Nejprve pracujeme nožem, později rukama, až se dělají na těstě puchýřky. Těsto vyválíme do čtverce, doprostřed dáme na menší čtverec upravený tukový bochánek, okraje čtverce složíme k sobě jako obálku a přitiskneme. Těsto lehce rozválíme a složíme do sebe po délce i po šířce. To opakujeme třikrát a vždy necháme půl hodiny odpočívat. Vyválíme plát, rozdělíme jej na 12 čtverců, na každý položíme oloupané jablko zbavené jaderníku a naplněné zavařeninou a cípky čtverce k sobě spojíme, přehodíme, aby se šátečky neotvíraly. Povrch potřeme vejcem a šátečky pečeme na suchém plechu napřed prudce v dobře vyhřáté troubě, pak dopékáme volněji. Horké sypeme vanilkovým cukrem.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky