Hrachová kaše - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hrachová kaše

Ostatní > Příkrmy

Hrachová kaše

150 g hrachu, 15 g sádla, 10 g mouky, 1/16 l mléka, sůl, 30 g sádla na omaštění, 1/2 cibule.


Hrách namočíme předem do nesolené vody a druhý den jej v téže vodě uvaříme do měkka. Pak jej prolisujeme žíněným sítem, abychom odstranili slupky, které se hůře tráví. Ze sádla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a přimícháme do ní prolisovanou kaši. Podle chuti osolíme a ještě chvíli na teple promícháme, aby byla kaše hladká. Posypeme osmaženou cibulí nebo podáváme se škvarky, s rozpuštěnou slaninou. Větším dětem podáváme ke kaši párek nebo sázené vejce.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky