Hov. frankfurtská peč. - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Hov. frankfurtská peč.

Maso

Frankfurtská pečeně (4- 5 porcí)

500 g hovězího masa (z kýty nebo roštěnec), sůl, 50 g másla, 2 vejce, kousek cibule, 1 párek, 20 g hladké mouky, trocha vývaru z kostí nebo vody s Masoxem.


Maso rozřízneme na placku, naklepeme a posolíme. Na kousku másla upečeme z vajec a sekané cibule omeletu a necháme ji vychladnout. Pak na plát masa položíme omeletu, na ni párek, stočime jako halenku a převážeme niti. Na pekáči rozpustíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Trochu je podlijeme a pečeme doměkka za občasného podlévání vypečenou šťávou a podlévání horkou vodou. Když je maso měkké, vyndáme je, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, trochu zředíme vývarem a povaříme. Maso krájíme na řezy a podáváme s brambory a s dušenou zeleninou.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky