Drobenkový koláč - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Drobenkový koláč

Ovocné

Drobenkový koláč

250 g hrubé mouky, 100 g práškového cukru, 1/2 prášku do pečiva, 100 g másla, 1 vejce, citrónová kůra, vanilka, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, 30 g másla na pokropení.

Nádivka:

300 g jablek, 50 g cukru, 30 g rozinek.


Na vál prosijeme mouku s cukrem a s práškem do pečiva, rozdrobíme do ní máslo, přidáme vejce, strouhanou citrónovou kůru a vanilku. Těsto rukou lehce drobíme, jako když děláme drobenku na koláč. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme polovinou drobenky. Na ni dáme na lístky nakrouhaná proslazená jablka s rozinkami. Jablka trochu pokropíme máslem a pokryjeme druhou polovinou drobenky, kterou rovněž pokropíme na povrchu máslem. Koláč upečeme v předehřáté troubě dorůžova.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky