Drůbeží zbytky šišky - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Drůbeží zbytky šišky

Maso

Šišky ze zbytků drůbeže

30 g másla, 30 g mouky, 1 šálek hovězí polévky nebo zeleninového vývaru, 2 žloutky, kousek pečeného kuřete nebo krůty, sůl, muškátový oříšek, citrónová kůra a šťáva, strouhanka, 1 celé vejce, 100 g tuku na smažení.


Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a povaříme. Do hustého bešamelu vmícháme žloutky, jemně usekané zbytky drůbeže, osolíme, okořeníme, popřípadě přidáme trochu na trouhané citrónové kůry a šťávy. Směs zahustíme trochou strouhanky a necháme vychladnout. Ze studeného těsta tvoříme váleček a nakrájíme jej na kratší šišky. Ty obalujeme v mouce, vejci a strouhance a smažíme na tuku. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo s dušenou zeleninou. V polotovarech dostaneme drůbeží krokety, které doma jen umažíme na oleji.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky