Brukev ve vaj. omáčce - Varime detem

VAŘÍME DĚTEM
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Brukev ve vaj. omáčce

Zeleninové

Brukev ve vaječné omáčce

250 g brukví, 25 g másla, sůl, trocha cukru nebo medu.

Na omáčku:

20 g másla, 20 g hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 1 žloutek.


Brukev nakrouhanou na tenké plátky dáme na máslo, osolíme, přidáme špetku cukru, mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Zvlášť osmažíme v kastrolu na másle mouku, jíšku zalijeme mlékem a umícháme hustou bílou omáčku. Do omáčky přidáme jemně usekané mladé lístky brukve nebo sekanou pažitku, ochutíme žloutkem a vlijeme na dušenou brukev. Podáváme s brambory, rýží nebo s těstovinami.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Napište mi!
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky