Žemlovka (Zemlbába) - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Žemlovka (Zemlbába)

Bezmasá jídla
Sladká pochoutka za pár korun.

12 ks tukových rohlíků, 1 kg jablek, 100 g cukru, 100 g másla, 100 g rozinek nebo sušených třešní, 1 l mléka, 2 lžíce sekaných ořechů, skořice, citrónová kůra.


Rohlíky pokrájíme na plátky a nevlhčíme je polovinou mléka. Skládáme je ve vrstvách do vymazaného pekáče a prokládáme vrstvami loupaných jablek pokrájených na plátky. Jablka posypeme cukrem se skořicí a citrónovou kůrou, poklademe rohlíky a naskládáme druhou vrstvu, navrch přijdou rohlíky, ty pomastíme a zalijeme zbylým mlékem (jablka můžeme ještě posypat ořechy a rozinkami). Žemlovku pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě, aby se jablka rozpekla a rohlíky opekly dozlatova.

Doporučení:
Používáme nakyslá jablka, sladká se špatně rozpékají. Do mléka na zalití můžeme přidat vejce.

Poznámka:
Jablka můžeme také strouhat na zeleninovém struhadle.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky