Smažený řízek s bramborovou kaší - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Smažený řízek s bramborovou kaší

Masová jídla
Usmažená krkovička servírovaná s čerstvě připravenou kaší, to je oblíbený tradiční český oběd Čechů mnoha generací.

Rozpis na 4 porce.

Na smažené řízky:
4 ks plátky vepřové krkovice bez kosti, 2 ks vejce, 3 až 4 hrsti strouhanky, sůl, hladká mouka, sádlo na smažení.

Na bramborovou kaši:
1 kg brambor, 3 vrchovaté lžičky soli, 2 lžíce másla, 1 kelímek smetany na vaření 12 %, 1 kelímek (ten od smetany) mléka, voda, sůl.

Ostatní:
Dílky citrónu, nasekaná petrželka a kyselé okurky


Maso naklepeme v mikrotenovém sáčku, z obou stran osolíme, protáhneme v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích, poté ve strouhance a na rozpáleném sádle smažíme zprudka z obou stran dozlatova.

Přendáme do pekáčku, na každý řízek dáme kousek másla a vložíme přiklopené do trouby vyhřáté na 180 °C, dopékáme 20 minut, pak sundáme poklici a ještě necháme dalších 10 minut dojít na barvu a křupavou kůrčičku.

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozšťoucháme. Postupně přidáváme horkou smetanu smíchanou s mlékem a ručním šlehačem na nejnižší otáčky důkladně vymícháváme, hrnec s bramborami máme přitom stále na mírném plamenu (množství mléka a smetany není směrodatné, záleží, zda máte rádi kaši řidší nebo hustější).

Řízky servírujeme spolu s čerstvě připravenou kaší, ozdobené dílky citrónu nasekanou zelenou petrželkou a kyselými okurky.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky