Segedínský guláš - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Segedínský guláš

Masová jídla
Vepřové plecko na cibulce se zelím, zjemněné smetanou.


500 g vepřové plece, 300 g sterilovaného zelí, 300 g sádla, 40 g hladké mouky, 0,2 l smetany, 3 ks stroužků česneku, 1 ks menší cibule, mletá paprika, trochu vody, kmín, sůl.


Na polovině sádla orestujeme drobně nakrájenou cibuli dorůžova, přidáme na kostičky nakrájené maso. Osolíme, vmícháme mletou papriku a zalijeme trochou horké vody. Přidáme ještě kmín a dusíme do poloměkka. Přidáme vymačkané, překrájené sterilované zelí a světlou jíškou (připravíme tak, že druhou polovinu sádla a hladkou mouku osmažíme dorůžova, přidáme trochu vody a dobře rozmícháme), dusíme doměkka. Krátce před koncem do guláše ještě přidáme utřený česnek, smetanu a ještě chvíli za stálého míchání povaříme.



Doporučení:

Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.





Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky