Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Plněný paprikový lusk s rajskou omáčkou

Masová jídla
Papriky plněné namletou směsí z vepřového bůčku a hovězího masa předního, servírované podlité rajskou omáčkou.


Rozpis na 10 ks paprik:
250 g hovězího masa předního, 250 g vepřového bůčku, 120 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 10 ks větších paprikových lusků, 5 ks rajčat (rajčatový protlak), 2 ks cibule, 1 ks vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 až 2 lžíce cukru, divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list), mletý černý pepř, hladká mouka, vlažná voda, sádlo, ocet, sůl.


Hovězí maso přední a vepřový bůček opláchneme ve vlažné vodě, pak pomeleme na masovém strojku. Umletou směs osolíme, dochutíme mletým pepřem, přidáme jedno vejce, strouhanku a jednu nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vše pečlivě promícháme a rozdělíme na deset stejných porcí.

Připravíme si papriky; opláchneme je, očistíme, zbavíme jadřinců a semen, pak papriky naplníme připraveným masem. V hrnci rozpustíme sádlo, vložíme kořenovou zeleninu očištěnou a nakrájenou na nudličky, přidáme jednu nastrouhanou cibuli, osmahneme, okořeníme divokým kořením, octem a doplníme rajčaty nebo rajčatovým protlakem, zalijeme vlažnou vodou a krátce povaříme.

Naplněné paprikové lusky naskládáme do hrnce na připravený základ, přikryjeme poklicí a dusíme 30 až 45 minut, pak lusky vyjmeme a uchováme v teple.

Zbylou omáčku vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, rozředíme vlažnou vodou a vaříme za občasného míchání asi 1 hodinu (můžeme ji také zahustit světlou jíškou). Před koncem varu omáčku přisladíme cukrem, přisolíme, přecedíme přes cedník na paprikové lusky a krátce vše podusíme.


Vhodné přílohy:

Houskový knedlík nebo dušená rýže.


Příprava jíšky:

viz recept Jíška



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky