Okurková marmeláda se zázvorem - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Okurková marmeláda se zázvorem

Dieta > Zajímavé pochutiny
3  salátové  okurky,  citrusový  pektin  (želírovací  cukr  oproti  pektinu  není zdravý, pektin v poměru dle váhy okurek), šťáva z poloviny citronu, čajová lžička soli (nejlépe himalájské), čajová lžička strouhaného zázvoru.


Okurky omyjeme, pokud chceme, můžete i oloupat, ale není to nutné. Omyté okurky nastrouháme na struhadle, může být i na hrubší nudličky kvůli struktuře. Okurky dáme do hrnce a přidáme cukr, sůl dle chuti a zázvor. Necháme přibližně 2 hodiny odpočívat.

Po dvou hodinách přivedeme okurky k varu, přidá se citronová šťáva, a dále na 1 kg zeleniny 3 až 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 až 4 lžičkami cukru!, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 až 600 g cukru (raději méně než více).

Poté okamžitě plníme do uzavíratelných sklenic vypláchnutých horkou vodou. Uzavřené sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Marmeláda má dlouhou trvanlivost, pouze nutné po otevření sklenice skladovat v lednici.


POZNÁMKY

Citrusový pektin
je  čistě  přírodní  pektin  z  citrusových  plodů.  Citrusový  pektin  je  skvělé zahušťovalo pro výrobu domácích marmelád, sirupů a džemů, které se nyní obejdou zcela bez škodlivin! Citrusový pektin plně nahrazuje (spolu se zvoleným druhem cukru) běžné směsi na želírování, které obsahují mnoho nevhodných konzervantů. Citrusový pektin na rozdíl od jiných zahušťovadel nemění chuť použitého ovoce a vytváří ideální konzistenci. Můžeme koupit: Citrusový pektin 70 g

Dávkování při výrobě džemů:
Na 1 kg ovoce se použije 7 - 10 g pektinu (cca 3 - 4 čajové lžičky). Ovoce se krátce povaří, pak se přidá na 1 kg ovoce 3 až 4 lžičky pektinu smíchaného se 3 až 4 lžičkami cukru, povaří se 5 minut a pak se přidá dle chuti 300 až 600 g cukru. Poté se vaří do zhoustnutí. Přidání citrónové šťávy zlepší tuhnutí džemů.


Okurková marmeláda

Prý odstraňuje bolesti kloubů a páteře již po prvním užití. Vědci z americké university potvrzují, že „Tato neobvyklá složka odstraňuje bolesti kyčlí, kolen a páteře bezprostředně po konzumaci“.

Účinky okurky mimo jiné: … Osteoporóza – nebezpečný zdravotní stav, který vás může ovlivnit bez ohledu na věk a vede ke snazšímu popraskání kostí a bolesti zad. Okurka tento problém asi nevyřeší, ale posílí vaše kosti, protože má vysoký podíl vitamínu K.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky