Kuře po lovecky - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře po lovecky

Masová jídla
Uvaříme případně víc a zamrazíme.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: do 30 minut


8 velkých plátků anglické slaniny nakrájených na větší kousky, 4 kuřecí prsíčka bez kůže a kostí nakrájená na větší kousky, 200  g malých žampionů, 1 lžíce hladké mouky, 400 g konzervovaných loupaných rajčat s česnekem, 1 kostka hovězího vývaru, střik worcesterské omáčky, hrst nasekané petrželky.



V nižším kastrolu škvaříme slaninu asi dvě minuty, aby začala hnědnout. Vsypeme kousky kuřete a smažíme tři čtyři minuty, až začnou hnědnout. Poté zvýšíme plamen a přisypeme houby. Po několika minutách vše zaprášíme moukou a utvoříme jíšku nebo jen osmahneme.

Přilijeme rajčata i s nálevem, rozdrobíme kostku vývaru, promícháme a na vyšším plamenu vaříme deset minut. Pak už jen zastříkneme worcesterem, přimícháme petrželku a podáváme se šťouchanými bramborami nebo s rýží.



Správná kostka:  

Použít můžeme i kuřecí nebo zeleninový vývar, ale právě hovězí dodá jídlu tu pravou, masovou chuť.

Vhodné nádobí:

Pravý čínský wok z uhlíkaté oceli. Výborný k počátečnímu smažení slaniny, kuřete a hub, a i dalšímu vaření. V případě použití woku jsou vhodnější čerstvé žampióny na plátky, smažíme stirfry až ucítíme typickou houbovou vůni.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky