Kuře Piri Piri - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře Piri Piri

Masová jídla

8 ks kuřecích paliček, kuřecí prsa nebo stehýnka, 2 polévkové lžíce olivového oleje, citronová nebo limetková šťáva, 2 polévkové lžíce koření Piri-Piri.


Nejprve si smícháním olivového oleje, citronové či limetkové šťávy a směsi koření Piri-piri připravíme marinádu. Protože směs koření Piri-Piri obsahuje vyvážený poměr všech ingrediencí, včetně mořské soli, nemusíme již nic dalšího přidávat. Marinádou důkladně potřeme kuřecí stehýnka, křidýlka nebo na kousky nakrájená kuřecích prsa. Necháme hodinku maso i sebe odpočinout a pak vložíme marinované kuře do vyhřáté trouby nebo na gril. Jako příloha se obvykle podávají hranolky, rýže, opečené brambory nebo třeba jen chléb či zeleninový salát.


Recept na tohle portugalské kuře ocení všichni, kteří mají rádi štiplavou chuť chilli. Omáčku piri piri využijete kromě tradičního kuřete třeba i na pečení brambor, ryb i zeleniny a určitě se u vás stane hitem.


Jiné složení omáčky (MARINÁDY):
Červená paprika kapie 1/2 ks, olivový olej 4 lžíce, papričky bird's eye (odstraňte semínka) 3 ks, česnek 2 stroužky, čerstvé nebo sušené oregáno 1 lžíce, šťáva z jednoho citrónu, špetka soli.

Omáčka je velmi jednoduchá, prostě všechny ingredience vložte do mixéru a rozmixujte najemno. Kuře obalte v omáčce a nechte marinovat (ideálně přes noc, aby se chuť natáhla do masa, ale minimálně 2 hodiny).  Před tepelnou úpravou kuře vyndejte z lednice a troubu rozpalte na 200 °C. Kuře spolu s omáčkou vložte do zapékací misky a přikryté společně pečte asi 30 minut, pak odstraňte pokličku a pečte dozlatova ještě asi 20 minut.



Složení koření Piri Piri:
chilli, cibule, paprika, pepř, česnek, kerblík, sůl mořská (5 %) -- odkaz

Pikantní směs koření Piri-piri se s oblibou užívá především na maso a omáčky. Nejslavnější je recept na Piri-piri kuře z Portugalska, ale nemusíte se bát naložit do marinády z Piri-piri koření i jiné maso (např.krůtí nebo králičí), ryby nebo tuto směs přidat do salátů, na těstoviny či vaječné pokrmy.


Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky