Kuře na paprice - meals

RECEPTY VÝBĚR
RECEPTY VÝBĚR
Přejít na obsah

Hlavní nabídka:

Kuře na paprice

Masová jídla
Zprudka ze všech stran opečené, pak podušené kuře s příchutí mleté červené papriky a dalšího koření, servírované s jemnou, narůžovělou omáčkou.


4 ks porcí kuřete (nebo vykostěná stehna), 1 ks cibule, 60 g tuku (másla), 20 g hladké mouky, 1/8 l kysané smetany, mletá paprika, sůl, voda na podlívání masa.


Na rozehřátém másle usmažíme dorůžova drobně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a mírně ji zpěníme. Porce kuřete osolíme, vložíme k cibuli, mleté paprice a po obou stranách opečeme. Po chvíli maso podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (při dušení maso obracíme).

Měkké kuře vyndáme. Do kysané smetany dáme hladkou mouku a dobře ji rozšleháme. Pak přidáme do šťávy z masa a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme. Podle potřeby dosolíme. Kuře vložíme zpět do omáčky.


Doporučení:
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo vařenými těstovinami.



Tip: Vybírejte recepty kliknutím na
Návrat na obsah | Návrat do hlavní nabídky